Suomi on Paras Jääkiekkomaa Maailmassa—eikä Syyttä

Suomi pääsi jälleen todistamaan nuorten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailun kultamitali kaulassaan, ettei se luovuta hevillä kenellekään, mitä tulee jääkiekkomestaruuteen. Tämä vuosi oli kuten muutkin junioritason maailmanmestaruuskilpailut jääkiekossa. Suomi lähti mukaan yhtenä viidestä maasta, jolla oikeasti on mahdollisuus voittaa mestaruus. Kun Suomen joukkue yllätti kaikki, ja pääsi palkintokorokkeen huipulle, he eivät oikeastaan yllättäneet ketään.

Tästä suhteellisen pienestä pohjoisesta valtiosta tiedetään maailmalla pääpiirteittäin paljon hyvää. Yksi olennaisimmista saavutuksista on esimerkiksi korkein lasten lukutaitoisuus maailmassa. Suomi on myös ensimmäinen maa, joka onnistuneesti maksoi takaisin velkansa toisesta maailmansodasta, joka saavutettiin huikeassa seitsemässä vuodessa.

Suomi on myös saanut aikaan eniten maailmanmestaruuksia erikoisissa lajeissa, kuten vaimonkannossa, matkapuhelimen heitossa, hyttysten nappaamisessa, suojalkapallossa, saunomisessa, sekä ilmakitaran soitossa. Ensimmäinen maa, joka teki internetin saatavuudesta laillisen oikeuden, on myös johtava maa kierrätyksessä, kuten voi huomata Teemu Selänteenkin come-backeista.

Voidaan suoraan sanoa, että jos haluaa rahalleen vastinetta, ei Suomea parempaa jääkiekkomaata löydykään. Mitä tulee maailmanluokan tasolla pelaamiseen, sekä NHL:ssä näkyvyyteen, ei kukaan loista paremmin kuin suomalaiset pelaajat. IIHF:n mukaan, Suomi on 39. asutetuin maa kaikista 53 täysinäisenä jäsenenä toimivista maista.

Suomessa on 75 781 rekisteröityä pelaajaa, ja 260 sisäkaukaloa palvelemassa viiden ja puolen miljoonan väkiluvun omaavaa maata. Jos tätä verrataan Saksaan, on siellä 16 kertainen määrä ihmisiä väkiluvussa, sekä noin 200 sisäkaukaloa. Saksalla onkin vain 25 201 rekisteröitynyttä pelaajaa, eikä se maana tule lähellekään Suomea mitalien ja NHL pelaajien tuottamisessa.

Sveitsissä taas on enemmän sisäkaukaloita, noin 300, sekä noin neljä miljoonaa ihmistä enemmän. Siellä on kuitenkin vain 15 000 rekisteröitynyttä pelaajaa.

Suomen menestys nuorten mestaruuskilpailussa

Kun katsotaan suorituksia nuorten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa, suomalaiset ovat voittaneet 13 mitalia. Näistä neljä ovat kultamitaleja, joista kaksi on saavutettu viimeisen kolmen vuoden aikana. Ruotsilla on kaiken kaikkiaan 15 mitalia, joista kaksi on kultaa. Yhdysvalloissa pelaavat parhaat 16—17-vuotiaat pelaajat, siellä on 59 kertaa niin paljon väkeä kuin Suomessa, seitsemän kertaa enemmän sisäkaukaloita, mutta aivan yhtä monta kultamitalia, kuin Suomella ja kymmenen mitalia kaiken kaikkiaan.

Vuoden 2016 voiton turvin Suomi on kolmannella sijalla kultamitaleissa nuorten jääkiekon maailmanmestaruudessa, jäljessä vain Kanadaa ja Venäjää/Neuvostoliittoa, ja yhden sijan edellä Yhdysvaltoja.

Jos katsotaan lukuja, näiden maiden tulisi päihittää Suomen kaltainen pikkuvaltio mennen tullen. Suomella ei pitäisi olla edes mahdollisuutta mestaruuteen, mutta sillä on aina. Suomi ei ehkä voita jokaista peliä, mutta siitä huolimatta kuinka vahva heidän osallistumisensa kansainvälisiin kisoihin on, Suomi aina pelaa samalla tavoin. Pelityyli on hyvin intensiivistä, pelaajat ovat aina kiinni vastustajassa kuin korvan juuressa, ja vastustaja tietää aina, ketä vastaan ovat juuri pelanneet. Leijona ei komeile turhaan Suomen pelipaidan rinnassa.

On hyvä muistaa, että tämä maan kansalaiset taistelivat Neuvostoliittoa vastaan hautaan saakka talvisodassa, vaikka Venäläiset joukot omasivat kolme kertaa enemmän sotilaita, 30 kertaa enemmän lentokoneita, sekä 100 kertaa enemmän panssarivaunuja. Kaikkia todennäköisyyksiä vastaan Suomi onnistui torjumaan Venäläisten hyökkäykset jopa yli kolmen kuukauden ajan.

Ei voi sanoa muuta, kuin että tämä heijastuu jääkiekkoon. Heidän arvonsa ovat oikeissa paikoissa; perhe, ympäristö, koulutus ja terveys, ja he ovat melko uniikkeja itsessään

kuvailee David Conte, pitkäaikainen entinen NHL kykyjen etsijä, joka pelasi ammattitasolla Suomessa kaksi vuotta, ja jolla on edelleen vahvat siteet Suomeen. Kaikkia suuria maailman valtioita vastaan kilpailu tulee kuin luonnostaan tälle pienelle jääkiekkovaltiolle.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.