Tutustu Suomen rikkaimpiin e-urheilijoihin

Muu

Suomalaiset e-urheilijat ovat keränneet arvostusta (ja palkintorahoja) sekä kotimaassa että ulkomailla jo e-urheilun alkuajoista lähtien. Vaikka keskiverto suomalaispelaaja ei pelaamisella rikastu, löytyy meiltä muutamia pelaajia, jotka ovat uransa aikana tienanneet satoja tuhansia ja jopa miljoonia euroja. eSport-maailmassa liikkuvat isot rahat, koska pelaajat ansaitsevat niin voittamalla turnauksia kuin ottamalla sponsoreita.

Vaikka kuinka sanoisimme, että urheilussa ei ole kyse rahasta, kiinnostaa raha sekä sen tienaaminen meitä kaikkia jollakin tasolla. Parhaille e-urheilijoille on tiedossa mainetta sekä mammonaa, koska kansainvälisten turnausten voittosummat ovat päätä huimaavia. uudetvedonlyöntisivut.com-sivuston mukaan suomalaisia pidetään keskimääräistä kovempina vedonlyöjinä, kun kyse on penkkiurheilusta. 

Eikä se ole ihme, kun seuraa eSports-pelaajiemme voittoja maailmalla. Kuka ei haluaisi osaansa tuosta voittopotista?

Lista Suomen parhaiten tienaavista eSports-pelaajista

Alta löydät listan suomalaisista rikkaimmista ja eniten tienaavista e-urheilijoista, jotka ovat voittaneet kisoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

  • Joona ”Serral” Sotala (StarCraft 2) – Yksilöpelaajana uraa tehnyt Encen Joona Sotala nimetään usein Suomen menestyneimmäksi e-urheilijaksi. StarCraft II ei ole ehkä koko kansan tuntema peli, mutta sillä on pitkät juuret eSports-kulttuurissa. Hän on pelannut peliä vuodesta 2012 ja on yksi maailman huippunimiä. Hän on tienannut turnauksista yli miljoonan ja on yksi parhaiten tienaamista StarCraft 2 -pelaajista maailmalla.
  • Jesse ”JerAx” Vainikka (Dota 2) – Suomessa on useampi hyvin menestynyt Dota 2 -pelaaja. Heistä eniten pelaamisella tienannut on Jesse Vainikka, joka voitti Dota 2:n maailmanmestaruuden osana OG:n joukkuetta kahtena vuotena peräkkäin vuosina 2018 ja 2019. Hän on tienannut urallaan noin 6 miljoonaa euroa pelivoittoina.
  • Topias ”Topson” Taavitsainen (Dota 2) – Taavitsainen oli osa samaa OG:n Dota 2 -kokoonpanoa kuin Jesse Vainikka ja on näin kaksinkertainen Dota 2:n kansainvälinen mestari. Hänen voittotulojensa voidaan arvioida olevan yli 5,5 miljoonaa euroa. Sekä Vainikka että Taavitsainen ovat koko maailman parhaiten tienanneiden e-urheilijoiden listan kärjessä.
  • Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen (Dota 2) – Myös Dota 2 -pelistä tunnettu Lasse Urpalainen pelasi vuonna 2017 Team Liquid -joukkueessa sen voittaessa maailmanmestaruuden. Hän oli silloin menestynein suomalainen eSports-pelaaja ja on edelleen yksi uransa aikana parhaiten tienanneista pelaajista. Hän on edelleen aktiivinen hyvin tienaava pelaaja, vaikka uutta maailmanmestaruutta ei ole tullut. Arviolta Urpalainen on voittanut yli 4,5 miljoonaa euroa.
  • Aleksi ”Aleksib” Virolainen (CS:GO) – Aleksib Virolainen nousi koko CS:GO-yhteisön tietoisuuteen osana legendaarista Encen nousukiitoa maailmanlistojen kärkijoukkoihin. Encen voittoisan putken jälkeen hän on pelannut muissa maailmanluokan tiimeissä ja on ehdottomasti yksi menestyneimpiä suomalaisia eSports-pelaajia. Hänen tienaamansa turnausvoitot ovat arviolta reilut 350 000 euroa. 
  • Aleksi ”Allu” Jalli (CS:GO) – Aleksi Jalli on yksi tunnetuimmista suomalaisista pelaajista, todellinen legenda. Hän pelasi esimerkiksi Optic Gamingin riveissä ja FaZe Clanissa sekä legendaarisessa Encen kokoonpanossa yhdessä Aleksib:n kanssa. Vaikka hänen uransa on jo laskussa, on hän tienannut pelivoittoina arviolta jopa huimat 400 000 euroa.
  • Anssi “mxey” Pekkonen (PUBG) – Pekkonen pelasi FaZe Clan -joukkueessa heidän dominoidessa PUBG-pelejä vuonna 2019. Tiimi voitti useita mestaruuksia, joka kasvatti Pekkosen voittosaldoa. Hän on edelleen aktiivinen hyvin tienaava pelaaja, mutta 2019 on selkeästi hänen paras vuotensa. Arviolta Pekkonen on tienannut uransa aikana pelivoitoista lähes 500 000 euroa.

Muita nimeämisen arvoisia pelaajia, jotka ovat Suomen parhaiten tienaavien e-urheilijoiden joukossa ovat Rainbow Six Siegestä tunnetut Joonas “jNSzki” Savolainen ja Juhani “Kantoraketti” Toivonen, Encen menestyneen kokoonpanon muut jäsenet Jani ”Aerial” Jussila, Sami ”xseveN” Laasanen ja Jere ”sergej” Salo sekä myös pitkän kansainvälisen CS:GO-uran tehnyt Miikka ”SunNy” Kemppi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.