Top 5 Kaikkien Aikojen Suurinta Jättipottia Rahapeleistä ja Live Vedonlyönti

Muu

Kukapa ei unelmoisi jättipotin voittamisesta? Rahapelit ovat hauskaa ja jännittävää ajanvietettä, mutta lisäksi jokainen pelaaja varmasti unelmoi olevansa se onnekas, jonka kohdalle elämää mullistava jättipotti osuu. Live vedonlyönti on yksi pelitapa, jossa pyörii enemmän rahaa kuin muutaman päivän budjetti. Ja toisaalta lottovoittajat ovat ehkä tunnetuimpia äkkiä rahapeleillä rikastuneita pelaajia.

Live vedonlyönti ja suuret voitot

Live vedonlyönti on yksi suosituimpia rahapelejä maailmassa. Nykyään vedonlyönti tapahtuu lähinnä netissä, jossa pelaajat voivat laittaa rahaa likoon esimerkiksi urheilupelien tuloksista. Voitot riippuvat täysin siitä, paljonko rahaa pelaaja käyttää ja kuinka todennäköinen arvattu lopputulos on.

Tarkkaa tietoa suurimmista voittajista ei ole ja osa vedonlyönnistä tapahtuu vielä nykyäänkin pelipaikoilla eikä netissä, joten voittosummia on hankalaa seurata. Mutta pienistä summista ei ole kyse.

Top 5 Jackpot-voittoa

Vaikka live vedonlyönti on voittosummien kannalta tuottoisaa, ovat maailman suurimmat voittajat lottovoittajia. Suurimmat jättipotit, jotka on voitettu rahapeleistä, löytyvät yleensä Amerikasta ja vieläpä kahdesta eri pelistä: Powerball ja Mega Millions. Euroopassakin ja muualla maailmassa on suuria jättipotteja, mutta lähinnä voitot pysyvät miljoonissa verrattuna Amerikan miljardivoittoihin.

2,04 miljardia dollaria

Suurimman rahapelin voittajan titteli meni uusiksi, kun vuoden 2022 marraskuussa kalifornialainen pelaaja voitti Powerball-pelin kaikkien aikojen suurimman jättipotin eli 2,04 miljardia dollaria. Tämä on hiukan alle 2 miljardia euroa. Voittaja on vielä pysynyt anonyyminä, mutta joutuu paljastamaan henkilöllisyytensä paikallisten lakien takia.

Powerball maksaa voittajilleen joko yhtenä pienempänä summana tai useissa erissä vuosittain 30 vuoden ajan. Tämän 2022 voiton vei yksi pelaaja eli voittosumma todellakin on elämää muuttava.

1,59 miljardia dollaria

Aikaisempi maailmanennätys oli voimassa vuodesta 2016 lähtien. 13. tammikuuta 2016 Powerball-pelissä voitettu summa jaettiin kolmen voittajan kesken. 1,59 miljardia dollaria eli noin reilut 1,50 miljardia euroa voittivat kalifornialaiset Marvin ja Mae Acosta, tennesseeläiset John ja Lisa Robinson sekä floridalaiset David Kaltschmidt ja Maureen Smith. Kuten tästä huomaa, Amerikassa rahapelejä pelataan usein yhdessä pariskuntina yhdellä lipukkeella.

1,54 miljardia dollaria

Vuonna 2018 1,54 miljardia dollaria eli hiukan alle 1,5 miljardia euroa voittanutta pelaajaa ehdittiin etsiä ennen kuin hän lunasti voittonsa. Häneltä meni noin kuusi kuukautta hakea voittoa, eikä kukaan edelleenkään tiedä voittajan henkilöllisyyttä. Hänen tiedetään olevan kotoisin Etelä-Carolinasta ja ottaneen kertasumman koko jättipotin sijaan.

Toisin kuin kaksi listan kärjessä olevaa jättipottia voitettiin tämä 1,54 miljardia Mega Millions -pelistä.

1,34 miljardia dollaria

Myös Mega Millions -pelistä voitettu 1,34 miljardin dollarin eli noin 1,27 miljardin euron jättipotti tapahtui muutamaa kuukautta aikaisemmin kuin listan kärkisijaa pitävä 2,04 miljardin voitto. Eli sekä Mega Millions että Powerball peleistä on tänä vuonna todellakin voitettu valtavasti rahaa.

Anonyymina pysyvä pelaaja on kotoisin Illinoisista ja hän voitti summan vuoden 2022 heinäkuussa.

1,05 miljardia dollaria

1,05 miljardin dollarin eli noin miljardin euron jättipotti alkaa tuntua pieneltä osana tätä listaa. Se on silti valtava summa. Jättipotti voitettiin Mega Millions -pelistä tammikuussa 2021 ja lunastettiin muutamaa kuukautta myöhemmin. Voittajien nimet eivät ole tiedossa, mutta kyse on peliporukasta Detroitissa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.