Singapore Grand Prix peruttu Formula 1 -pomojen pohtiessa korvausmahdollisuuksia

Tämän vuoden Singapore Grand Prix on peruttu ja Formula 1 pohtii muita vaihtoehtoja kisojen korvaamiseksi BBC Sport uutisoi. F1 ja Singaporen päättäjät olivat yhteisymmärryksessä siitä, ettei kisoja voida järjestää maahantulon rajoitusten takia.

Myös muut vuoden 2021 kisat ovat koronaviruspandemian uhreja. Turkki, Kiina ja toinen kisa Yhdysvaltojen Austinissa ovat vielä mietinnän alla korvaavina kisoina.

”Ymmärrämme, että fanimme odottivat Singaporen Grand Prix -kisan seuraavaa vaihetta,”

sanoi kisan johtaja Colin Syn.

”Tapahtuman peruminen toisena vuonna peräkkäin on vaikea päätös, mutta välttämätön Singaporen livetapahtumien rajoitusten valossa.”

Singapore on yksi maista, jotka ovat pitäneet pandemian kurissa ja tartuntaluvut alhaisina tiukkojen rajoitusten avulla ja laajalla testaus- sekä seurantasysteemillä.

Viranomaiset ovat päättäneet, että heidän tiukat toimensa eivät sovi yhteen idean kanssa, että tuhannet ihmiset saapuisivat maahan grand prix -kisojen takia.

Kuinka Singapore voitaisiin korvata?

Yksi vaihtoehto, jota F1 pohtii, on järjestää korvaava kisa Turkin Istanbul Parkissa. Turkki oli valittu korvaamaan Kanadan Grand Prix -kisat tässä kuussa, mutta ne jouduttiin perumaan kaksi viikkoa kalenteriin lisäämisen jälkeen maan koronavirustapausten määrän noustua ja maan jouduttua Britannian punaiselle listalle.

Aikaisemmin tänä vuonna myöhemmäksi siirretty Kiinan Grand Prix olisi myös yksi mahdollisuus. Lisäksi Circuit of the Americas on tarjonnut F1:lle mahdollisuuden järjestää kaksi kisaa Austinissa Teksasissa.

Jos tämä tapahtuu, ensimmäinen kisa olisi luultavasti 15.-17.10. viikonloppuna ennen Yhdysvaltojen Grand Prix -kisaa 22.-24.10. Tämä olisi erittäin miellyttävä vaihtoehto F1:n omistamalle Liberty Medialle.

Mitkä muut kisat ovat vaarassa?

Vaikka F1 pyrkii järjestämään täyden 23 kisaa pitkän vuoden, Japanin, Brasilian, Meksikon ja Australian Grand Prix -kisat ovat kaikki vaarassa eri syistä.

Japani pyrkii järjestämään kesäolympialaiset, vaikka Covid-tapausten määrä on johtanut hätätoimiin pääkaupungissa Tokiossa ja maan muissa osissa.

Suzukassa kisan järjestävät olettavat sen tapahtuvan, mutta lopullinen arvio saadaan olympialaisten jälkeen.

Meksiko ja osittain Brasilia kärsivät korkeimmista koronatapausten määristä maailmassa, mutta haluavat silti järjestää kisat. He uskovat pystyvänsä pitämään F1-hekilöstön turvassa pitämällä heidät erossa paikallisesta väestöstä järjestämällä tietyt hotellit ja yhteiset kuljetukset radalle sekä sieltä pois.

Mutta jos kumpikaan maa joutuu Britannian punaiselle listalle, tekisi se kisojen järjestämisestä erittäin ongelmallista. Australia, kuten Singapore, seuraa nollatoleranssia pandemian aikana ja rajoittaa matkustamista erittäin paljon.

Suunnitelma Melbournen kisoille on sallia maahan rokotetut henkilöt kisoja varten. Heidän tulee olla kokoaikaisessa karanteenissa hotellissa kisojen ulkopuolella.

Huolena on kuitenkin, mitä tapahtuisi, jos F1-henkilöstön joukossa olisi positiivinen tapaus heidän ollessa Australiassa.

Yksikin positiivinen tapaus Melbournessa aiheuttaa koko kaupungin laajuisen lukituksen. F1 on huolissaan, että tässä tapauksessa viranomaiset peruisivat kisat kokonaan. Tähän asti tartunnat on hoidettu urheiluun liittyvien eristäytymisen protokollien avulla.

F1 haluaa luultavasti vahvistuksen, kuinka tilanne hoidettaisiin, ennen kuin he sitoutuvat matkustamaan Australiaan. Rokotukset ovat myös mahdollinen ongelma kisojen määrän lisääntyessä kauden edetessä.

Urheiluala on tietänyt kuukausia, että jotkut maat vaativat rokotuksia. Tiimien ja F1-henkilöstön rokotusten määrää seurataan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.