NHL:n Pistetilastot – Tämän Hetken Parhaat Suomalaiset

NHL:n kausi 2020-2021 on puolessa välissä, joten on aika sukeltaa pistetilastoihin ja katsoa, kuinka NHL:n 40 suomalaisella pelaajalla menee tällä kaudella. Vaikka tilastot muuttuvat jatkuvasti, ja järjestys saattaa olla erilainen jo muutaman tunnin kuluttua, voi etukäteiskatsaus antaa vihjeitä tulevasta, ja auttaa esimerkiksi vedonlyönnissä. Ja vaikka pelaisit mieluummin rulettia verkossa tai NHL:ää pelikonsolilla, voi ajankohtaisella nippelitiedolla ainakin päteä kavereille.

Pisteiden Top 20:n suomalaiset pelaajat

Aleksander Barkov

Aleksander Barkov

Kahdenkymmenen parhaan joukosta löytyy tätä kirjoittaessa myös kaksi suomalaista, nimittäin tamperelainen Aleksander Barkov ja Nousiaisista kotoisin oleva Mikko Rantanen.

Joukkueessa Florida Panthers koko NHL uransa pelannut Barkov on tilastossa sijalla 16. Hänelle on 25 pelistä kertynyt kahdeksan maalia ja 27 pistettä. Ennen NHL:ää Barkov pelasi Tapparassa.

Mikko Rantanen sen sijaan on yltänyt pistetilastossa sijalle 20. Suomessa TPS:ssä pelannut Rantanen on tuttu nimi NHL:stä, sillä hän aloitti joukkueessa Colorado Avalanche jo vuonna 2015.

Vaikka Rantanen käväisi välillä AHL:n puolella, on hän pelannut pysyvästi Colorado Avalanchen paidassa kaudesta 2016-2017 alkaen. Rantanen on tällä kaudella tahkonnut 12 maalia 24 pelissä, ja pisteitä hänellä on 25.

Parhaat suomalaiset sijalta 21 sijaan 100

Pistetilastoissa kolmanneksi korkeimmalle yltävä suomalainen on aiemmin Kärpissä pelannut 24-vuotias Raumalainen Sebastian Aho. Nykyään Caroline Hurriganesin riveissä pelaava Aho löytyy sijalta 27. Sebastian Aho on pelannut Caroline Hurriganesissa koko NHL uransa, kaudesta 2016-2017 alkaen. Hänen paras pistemääränsä, 83 pistettä, on kaudelta 2018-2019.

Tämän hetken tilastoissa Aho on ehtinyt laukomaan kymmenen maalia 25 pelissä, ja on kerännyt kokoon 24 pistettä.

Kuopiosta kotoisin olevalla Kasperi Kapasella on takana useampi kausi NHL:ssä joukkueen Toronto Maple Leafs riveissä. Sitä ennen hän oli tuttu nimi KalPasta, ja sukunimi on tietysti tuttu myös hänen isänsä Sami Kapasen kautta. Tällä hetkellä Kasperi Kapanen pelaa ensimmäistä kauttaan Pittsburgh Penguins -joukkueessa, ja samassa joukkueessa pelasi aikoinaan myös hänen isänsä. Kasperi Kapanen löytyy pistetilaston sijalta 100. Hän on tällä kaudella pelannut 22 peliä ja tehnyt seitsemän maalia. Pisteitä hänellä on koossa 17.

Muita suomalaisia sijalta 101 eteenpäin

hintz

Sijalta 154 löytyy Roope Hintz. Tamperelainen Hintz pelasi Suomessa sekä Ilveksessä, että HIFK:ssa. NHL uransa hän aloitti kaudella 2018-2019 Dallas Starsissa, ja pelaa heidän riveissään edelleen. 24-vuotiaalle Roope Hintzille on 15 pelistä kertynyt kuusi maalia ja 14 pistettä. Dallas Starsissa pelaa lisäksi myös Miro Heiskanen, 21-vuotias Espoolainen, joka löytyy pistetilaston sijalta 174.

Tähän artikkeliin mahtuneista suomalaisista pelaajista nuorin on Jesperi Kotkaniemi. Porilainen Kotkaniemi on 20-vuotias, ja hän pelasi Suomessa Tapparan paidassa. Kotkaniemi aloitti NHL uransa kaudella 2018-2019 joukkueessa Montréal Canadiens, ja pelaa heidän riveissään edelleenkin.

Jesperi Kotkaniemi on tilastoissa sijalla 157. Hän on kauden aikana pelannut 25 peliä ja tehnyt kolme maalia. Pisteitä on kertynyt kokoon 14.

Leave a Reply

Your email address will not be published.