NHL ja Huhut Kauden 2020—2021 Joukkueiden Kokoonpanoista

Tammikuun ensimmäinen päivä lähestyy, jolloin NHL avaa kautensa. Marraskuun 10. päivä tuli julki, että NHL aikoo mahdollisesti muuttaa kauden järjestelyitä normaalista poiketen, kuten uusilla kokoonpanoilla ja muutetulla aikataululla, kunhan liiga pääsee vihdoin jäälle.

COVID-19 pandemian vaikutuksesta NHL alkoi harkita järjestelyiden muuttamista, jotta liigan pelaaminen olisi mahdollista rajoituksista huolimatta. On ollut puhetta pitää matkustuspainotteiset pelit, keskitettyihin paikkoihin painottuvat pelit, tai sekoitus kumpaakin.

Pelaaja pelaisi esimerkiksi noin kaksi viikkoa, jonka aikana pelattaisiin ilman matkustelua. Ajan jälkeen pelaaja palaisi kotiin viikoksi olemaan perheensä kanssa, jonka lomassa testataan. Tämä ei olisi tehokkain tapa järjestää pelejä, mutta tätä reittiä minimoitaisiin riskit käytännöllisimmällä tavalla.

Miltä kokoonpanot näyttäisivät?

Voit heittää hyvästit divareiden ja konferenssien kokoonpanoille, jotka olet koittanut muistaa ulkoa vuosien varrella, ainakin mitä vuosi 2021 tulee pitämään sisällään. Joukkueita täytyy siirtää ympäriinsä matkustelun rajoittamiseksi, sillä osavaltioiden ja varsinkin Kanadan ja Yhdysvaltojen rajojen yli ei enää noin vain matkusteta. Kanadan raja on kiinni toistaiseksi.

Kiinni pitämistä on suunniteltu pitkälle joulukuuhun, ja mitä kuluneesta vuodesta voidaan päätellä, se tulee pysymään kiinni vielä pitkään ensi vuoteen.

Kokoonpanot täytyy tehdä maantieteellisin perustein, sillä ei vain ole mahdollista siirtää joukkueita esimerkiksi Floridan ja Kalifornian välillä.

Miten ottelut pelataan aikataulun ja katsojien kannalta?

Tammikuun alussa aloitettaessa 82 ottelun kokonaisuus tulee vaikeaksi aikatauluttaa, miten on uskomista NHL:n järjestäjiin. Joukkueille tiedotettiin noin neljä kuukautta kestävästä kaudesta, joka päättyen huhtikuussa 2021 rajoittaisi koko aikataulua vain noin kahdella viikolla.

On pohdittu mahdollista fanien päästämistä katsomaan otteluita, jolloin joukkueiden pelaamista koti areenoilla täytyy suunnitella. Tällä hetkellä kaikilla osavaltioilla on omat linjauksensa yleisötilaisuuksien järjestämiseen, joten emme voi vielä tietää varmuudella tässä vaiheessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *