Myös Nimellä ”Miracle on Ice” Tunnetun Mark Pavelichin Kuolema Todettiin Itsemurhaksi

Viime kuussa entinen ”Miracle on Ice” -nimellä tunnettu jääkiekkotähti Mark Pavelich löydettiin kuolleena hänen Minnesotan asunnostaan. Maanantaina Minnesotan kuolinsyyntutkija ilmoitti Pavelichin kuoleman olleen itsemurha.

Anoka Countyn kuolinsyyntutkimuslaitos totesi Pavelichin kuolemansyyksi tukehtumisen. 63-vuotias on ollut hoidossa Minnesotan Sauk Centren Eagle’s Healing Nestissä sen jälkeen, kun hän pahoinpiteli naapurinsa Minnesotan Cook Countyssa elokuussa 2019.

Tapahtuman jälkeen tuomari Michael Cuzzo päätti, että Pavelich ei voisi seistä oikeudenedessä, koska hänellä on mielenterveyden ongelmia ja hän saattaa olla vaaraksi muille. Cuzzon mukaan psykologit huomasivat, että entinen jääkiekkotähti kärsi harhoista ja paranoiasta, jotka johtivat pahoinpitelyyn. Pavelichilla diagnosoitiin traumaperäinen aivovamma, joka on luultavasti peräisin hänen jääkiekkouraltaan.

Pavelich oli tärkeässä roolissa Yhdysvaltojen vuoden 1980 miesten jääkiekkotiimissä, joka voitti kultaa Lake Placid -olympialaisissa. Pavelich syötti Mike Eruzionen pelin voittaneen maalin Neuvostoliittoa vastaan turnauksen semifinaaleissa. Myöhemmin hän myi kultamitalinsa 250 000 dollarilla.

Olympialaisten menestyksen jälkeen Pavelich pelasi seitsemän vuotisen ammattilaisuransa aikana tiimeissä New York Rangers, Minnesota North Starts ja San Jose Sharks. Sinä aikana Pavelich teki 137 maalia ja 192 maalisyöttöä 355 pelin aikana. Useimmat näistä tapahtuivat Rangersien riveissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.