Virtuaaliharrastukset Arkipäivää – Kokeile Näitä Vaikka Heti!

Muu

Harrastukset ovat tärkeä osa elämää tuoden arkeen iloa ja energiaa. Meillä jokaisella on oma tapa ottaa irtiotto arjesta ja ladata akkuja taas seuraavaan päivään. Urheilu sen kaikissa eri muodoissa on näistä kaikkein suosituin.

Enää sinun ei tarvitse välttämättä poistua kotoa, kun haluat harrastaa. Riittää kun käytössä on pelikonsoli ja vr-lasit, niin voit kätevästi treenata kaikkia lajeja pilateksesta nyrkkeilyyn ja kalastuksesta golfiin.

Virtuaaliurheilu tarjoaa jo nyt lähes rajattomat mahdollisuudet harrastamiseen. Jos et vielä ole tutustunut lajiin, niin nämä seuraavat ovat tutustumisen arvoisia lajeja.

Aivojumppaa ja hauskanpitoa

Tutustutaanpa ensin niihin lajeihin, jotka eivät vaadi kovaa fyysistä suoritusta. Toisinaan salin sijasta suunnaksi kannattaa ottaa esimerkiksi keilarata tai bingohalli. On loistava tapa laittaa aivot narikkaan, kun istahdat lähikapakan bingoon tavoittelemaan päävoittona olevaa kahvipakettia.

Aivan samaan tunnelmaan et pääse netissä löytyvistä versioista, mutta Maria bingo auttaa unohtamaan arjen kiireet hetkeksi. Toinen meille hauskuutta tarjoava peli on keilaus. Toki se on loistavaa liikuntaa, mutta meillä on tapana ottaa laji viihteen kannalta.

Ensimmäiset keilaulu videopelit eivät olleet kovin onnistuneita versioita, mutta Sadettan valmistama Premium Bowlingissa on tehty erinomaista jälkeä. Tässä ei tarvitse pitää hauskaa edes yksin, kun voit luoda yhteyden muihin pelaajiin netin kautta ja muodostaa oman keilailutiimin yhdessä pelaamiseen.

Urheilua ja treenaamista virtuaalisesti

Teknologian kehityksen mukana myös laitteet ovat tulleet halvemmaksi, joten lähes jokaisella on mahdollisuus hankkia ne itselleen. Pääset valitsemaan lähes loputtomasta valikoimasta erilaisia virtuaalitodellisuudessa pelattavia rytmi- ja kuntoilupelejä.

Jos itseltä ei pelikonsolia ja laitteita löydy, niin netissä on hyvä tarjonta ilmaisista online-treeneistä. Niiden avulla jo varmasti saa hien pintaan, mutta aivan omanlaisen ympäristön tarjoaa muun muassa nämä seuraavat lajit:

Tanssin taikaa

Tanssahtelemaan virtuaalisesti on päässyt jo vuosikymmenen ajan. Erilaisia tanssipelejä on julkaistu vaihtelevalla menestyksellä ja uusia kehitetään jatkuvasti lisää. Tässä tapauksessa ei voi sivuuttaa Dance Centralia.

Ensimmäinen versio siitä julkaistiin noin kymmenen vuotta sitten, mutta Oculus Studion kanssa tuotu uudistettu versio nosti pelin taas suosioon. Kun kaipaat rytmiä ja tanssiaskeleita päivääsi, niin kannattaa vilkaista myös mitä on tarjottavana Harmonix of Rock Bandillä, Audio Shieldillä ja Guitar Herolla.

Golf – Hole in one

Golf on siitä mielenkiintoinen laji, että sitä alkuun vieroksutaan ja treenaamisen makuun päästyä vie se pelaajan mukanaan. Videopelien historia ulottuu jo vuoteen 1997, kun Everybody’s Golf julkaistiin.

Tämän jälkeen pelistä on nähty lukuisia jatko-osia, joista yksi onnistuneimmista versioista on Clap Hanzin kanssa yhteistyössä kehitetty versio. Tämä soveltuu loistavasti myös virtuaalitodellisuudessa pelattavaksi. Toinen vihreille kentille johdatteleva peli on The Golf Club.

Kalliokiipeily

Huimaako päätä ajatus köyden varressa roikkumisesta kymmenien metrien korkeudessa. Pääset totuttelemaan turvallisesti tunteeseen lattian pinnasta, kun kokeilet Crytekin kehittämää The Climb 2-peliä. Kiipeily on viety aivan uudelle tasolle kosketusohjaimen avulla ja pääset tuntemaan jännityksen useilla eri kiipeilypaikoilla.

Virtuaalimatka harrastusten pariin

Pitkän työpäivän päätteeksi sohva houkuttelee meitä puoleensa ja meillä on hyvä tapa vedota väsymykseen, kun ei jaksaisi liikahtaa kotoa mihinkään. Enää tämä ei ole hyvä selitys treenien tai harrastuksen väliin jättämiseen, koska virtuaalitodellisuus tuo treenaamisen suoraan kotisohvalle.

Virtuaalitodellisuus tarjoaa uskomattomia mahdollisuuksia, eikä sen tarvitse olla pelkkää urheilua. Treenin päätteeksi voit heittäytyä mielikuvitusmatkalle vaikka maailman toiselle laidalle ja palata taas turvalliseen tuttuun arkeen illan päätteeksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.