Uutisia Penkkiurheilijoille: Näin Urheilua Tullaan Seuraamaan Lähitulevaisuudessa

Muu

Maailma on muuttumassa erittäin nopealla vauhdilla. Viime vuosien teknologiset kehitykset ja maailman tapahtumat ovat osoittaneet, että lähitulevaisuudessa tullaan edelleen näkemään paljon uusia käytäntöjä tuttuina pitämiimme asioihin, kuten penkkiurheiluun.

Oikeastaan lähitulevaisuudessa odotettavat muutokset ovat yllättävän kiinnostavia, ja taatusti ilahduttavat jokaista aktiivisesti urheilua seuraavaa. Jo nykyään penkkiurheilijaa hemmotellaan lukuisilla erilaisilla lisävälineellä, jotka löytyvät parhaiten mobiilisovelluksista.

Löydät tilastotietoa ja joukkueiden ajankohtaisimmat uutiset sekä vaikkapa vedonlyöntikohteet suoraan puhelimellasi ladattavalla sovelluksella. Samalta sovellukselta voit myös kokeilla, minkälaisia pelejä nettikasino tarjoaa vedonlyönnin rinnalla tai seurata otteluita livenä missä vain oletkin.

Mobiilisovellukset ja urheilun seuraaminen mobiilisti on monelle arkipäiväinen askare, mutta tulevaisuudessa tähän ollaan lisäämässä paljon jännittäviä lisäominaisuuksia. Pystyt siis nostamaan penkkiurheiluharrastuksesi aivan uudelle tasolle.

Haluatko seurata ottelua virtuaalisessa todellisuudessa?

Varsinkin uusimmat sukupolvet ovat kasvaneet pienestä pitäen teknologian parissa. Heille myös käsitykset VR eli virtuaalitodellisuus sekä AR eli lisätty todellisuus ovat tuttuja. Niitä käytetään jo useissa urheilupeleissä, jolloin voit esimerkiksi kokeilla, miltä tuntuu pelata kuin omat idolisi.

Penkkiurheilijan kannalta tulevaisuudessa voit pistää VR-lasit päähän ja seurata ottelua suorassa lähetyksessä katsomon parhaalta paikalta.

Virtuaalitodellisuuden kehittämisen ja käytön esteenä on tähän mennessä ollut hitaat nettiyhteydet ja VR-lasien kalleus, mutta tänä päivänä tilanne on muuttunut.

Laadukkaita VR-laseja, kuten Oculus-malleja, saa jo edullisesti tai joskus jopa ilmaiseksi. Lisäksi tekeillä oleva ja jo paikoin käyttöön otettu 5G-mobiiliverkosto on mahdollistanut yhä nopeammat tiedonsiirrot verkossa ja täten vaativiakin VR-grafiikkoja pystytään pyörittämään viiveettömästi.

Lisätty todellisuus taasen voi tarjota tarvittavat tilasto- ja nippelitiedot suoraan puhelimesi näytöllä. Sinun täytyy vain osoittaa puhelimesi näyttöä kohti jääkiekkokaukaloa, pelikenttää tai pelaajaa, jolloin se kertoo esimerkiksi kulmapotkujen onnistumisprosentit, pelaajan tilastotietoja ja muita tärkeää statistiikkaa, jota voit tarvita vaikkapa live-vedon asettamiseen.

Vähemmän katsojia – parempi katsojakokemus

Lähitulevaisuuden suurimpiin muutoksiin kuuluu myös katsomoiden pieneneminen. Monet suuret stadionit varsinkin Yhdysvalloissa on aloittanut jo katsojamäärien vähentämisen ja katsomoiden pienentämisen. Unohda siis ainakin hetkeksi tiukkaan ahdetut katsomot, takaa istuvan niskaasi läikyttämät juomat ja lentävät popcornit.

Katsomoissa tullaan istumaan harvemmin, mutta se tarkoittaa samalla parempaa katsojakokemusta. Pystyt näkemään pelikentän tapahtumat paremmin eikä sinun tarvitse kurotella edessä tai vieressä istuvan pään yli nähdäksesi kuka teki maalin. Voit myös mahdollisesti liikkua vapaammin ympäri stadionia häiritsemättä ketään ja täten nauttimaan ottelusta useammasta näkökulmasta.

Kyseessä ei ole pelkästään hyvä asia katsojan puolesta, mutta myös urheiluareenoiden. Uudemmassa ja väljemmässä katsomossa istuva urheilufani tulee todennäköisesti käyttämään enemmän rahaa oheispalveluihin. Pystyt nimittäin nauttimaan erätauolla ostetuista ruoista ja juomista huomattavasti rauhallisemmin sekä jonoja ei ole niin paljoa.

5G-verkko tuo urheiluaarenoille lisää viihdettä

Katsomoiden harventuessa ja katsojaelämysten parantuessa itse tapahtumaan voidaan keksiä paljon uudenlaista viihdettä. Yksi sen mahdollistava tekijä on 5G-verkko. Miltä kuulostaisi lyödä vetoa livenä suoraan katsomosta? Sen ei välttämättä tarvitse tapahtua ottelun tapahtumista, vaan kyseessä voi olla väliajan viihdeohjelma.

Lataat stadionin sovelluksen, osallistut arvontaan tai veikkaat ohjelmannumeron voittajaa sekä voitat palkinnon. Vedonlyönti voidaan myös hyvinkin ottaa mukaan tähän yhtälöön. Tällöin voit asettaa vetosi edessä käyvän ottelun tuloksesta ja jännittää paikan päällä niin ottelun kuin vetosi lopputulosta.

Urheilu siirtyy suoratoistopalvelujen taakse

Tämä suuntaus on jo näkyvillä. Monet suuret turnaukset ja liigat näkyvät vain tietyn suoratoistopalvelun maksaville asiakkaille, mutta sen odotetaan yleistyvän tulevaisuudessa. Kaupallisuus tulee olemaan suuressa roolissa urheiluotteluissa ja liigoissa, jotka haluavat saada enemmän katsojia tapahtumilleen sekä sen myötä lisätuloja.

Hyvin suurella todennäköisyydellä urheiluun tulee kehittymään Netflixin tapaisia suoratoistopalveluja, jotka näyttävät vain urheilua eikä mitään muuta. Niiden kuukausimaksut voivat tietenkin olla erisuuruisia kuin monipuolisempien palvelujen, mutta ne tulevat palvelemaan samalla penkkiurheilijaa yhä paremmin.

Yhtenä osana niistä voi olla striimaukset, jotka ovat erittäin suosittuja. Kuka tahansa voi tänä päivänä perustaa itselleen Youtube- tai vaikkapa Twitch-kanavan ja aloittaa striimaamaan urheilutietouttaan seuraajilleen. Parhaimmat urheilustriimaajaat tulevat saamaan enemmän näkyvyyttä ja suosiota varsinkin nuorempien urheilufanien keskuudessa.

Urheilufaneja odottaa mielenkiintoiset ajat

Seuraavat vuodet tulevat muuttamaan penkkiurheilun käsitettä huomattavasti mukavampaan suuntaan. Urheilufanin käytössä tulee olemaan lukuisia aivan uudenlaisia työkaluja ja apuvälineitä, joilla he saavat harrastuksestaan enemmän irti. Pystyt täten antautumaan yhä suuremmalla intohimolla lempiurheilulajisi saloihin ja oppimaan kaiken haluamasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.