Suomen parhaat eSports-joukkueet

Muu

Suomalaisten pärjääminen e-urheilussa on yhtä heilahtelevaa ja vaihtelevaa kuin muissakin urheilulajeissa. Meillä on useita hyvin sijoittuvia ja maailman kilpakentillä pärjääviä joukkueita. Osa niistä koko kansan tuntemia ja osa vain tietyissä pelipiireissä tunnettuja. 

E-urheilun seuraaminen on aina hauskaa ajanvietettä, mutta paras olo tulee tietenkin suomalaisten pärjätessä ja oman lempijoukkueen voittaessa. Nopeat kasinot 2022 tarjoavat mahdollisuuksia lyödä vetoa e-urheilusta, jolloin alta löytyvästä listasta voi olla hyötyä, jos haluat laittaa rahasi likoon suomalaisten puolesta. 

Tässä artikkelissa listataan niin kaikkien aikojen parhaimmat suomalaiset eSports-joukkueet kuin tämänkin hetken tähtinimet. Ketä sinä kannatat?

Parhaat suomalaiset tiimit kautta aikojen

Suomalaiset ovat olleet innostuneet e-urheilusta jo sen alkuajoista lähtien. Tässä lista joistakin tunnetuimmista ja parhaiten menestyneistä suomalaistiimeistä kautta aikojen.

  • Ence eSports: Encen uskomaton nousu keskinkertaisesti pärjäävästä suomalaistiimistä yhdeksi CS:GO:n kärkijoukkueiksi on suomalaisen e-urheilun tähtihetkiä. He olivat virallisen ranking-listan #2-sijalla vuonna 2019. Tiimin suosio ei kuitenkaan rajoitu tähän, vaan heillä on tiimejä ja pelaajia useissa eri e-urheilun peleissä, kuten PUBG ja Starcraft II. Vuonna 2013 perustettu joukkue nimetään usein Suomen parhaaksi. Ence yltää vielä syksyllä 2022 CS:GO:n maailmantilastojen top 20 -joukkoon, mutta valitettavasti ainoastaan joukkueen valmentaja on suomalainen.
  • Havu Gaming: Heti Encen perässä tulee Havu, joka tunnetaan ehkäpä parhaiten tämän hetken parhaana suomalaisena CS:GO-joukkueena. CS:GO:n lisäksi Havu on pärjännyt NHL-videopelissä, josta joukkueelle tuli kultaa vuoden 2020 European Champion Leaguessa. Vuonna 2022 Havu on palannut takaisin Dota 2:n pariin ja heiltä löytyy myös SimRacing digitaalinen kilpa-ajotiimi.
  • SJ Gaming (aiemmin SuperJymy): Tämä nykyään ei aktiivinen joukkue on ollut pelipiireissä tunnettu nimi jo perustamisestaan 2017 lähtien. 2019-2020 vuosina nimeen ei voinut olla törmäämättä, jos seurasi vähääkään suomalaista CS:GO:ta, koska tiimi oli jatkuvasti turnausten kärkikastia. 
  • HREDS: Jääkiekkoseura HFIK:n joukkueisiin kuuluva HREDS on ollut mukana luomassa suomalaista e-urheilua jo vuodesta 2016. Overwatch-joukkueena aloittanut HREDS on käynyt läpi useita eri vaiheita ja pelejä. Heidän CS:GO-joukkueensa on menestynyt hyvin Suomessa. Kaksi suurinta saavutusta ovat olleet NHL18 1v1 -maailmanmestaruus Erik “Eki” Tammenpäälle sekä 17:sta sija vuoden 2019 Fortnite World Cupissa Lassi “Belaeu” Kalliolle.
  • KOVA: Listan uusimpana vasta 2019 perustettuna joukkueena Kova on ehtinyt jo saavuttaa paljon. Kova on pärjännyt ihan hyvin esimerkiksi Valorantissa ja CS:GO:ssa, mutta tulokset ovat olleet vaihtelevia.

Suomalaiset ulkomaisissa eSports-joukkueissa

Toisinaan suomalaisten joukkueiden seuraaminen saattaa käydä tylsäksi, jos kansainvälisten kisojen karsinnoissa tiputaan jo alkumetreillä. Silloin voi onneksi tukeutua ulkomaisiin joukkueisiin, joiden riveistä löytyy tunnettuja suomalaisia pelaajia. Totuus on, että parhaat pelaajat Suomesta päätyvät yleensä ulkomaille.

Tässä muutama tunnettu suomalaispelaaja, jotka loistavat kansainvälisissä joukkueissa:

  • Aleksi “Aleksib” Virolainen (CS:GO – Ninjas in Pyjamas)
  • Miikka “suNny” Kemppi (CS:GO – TITANS)
  • Elias “Jamppi” Olkkonen (Valorant – Team Liquid)
  • Santeri “BONECOLD” Sassi (Valorant – Team Vitality)
  • Daniel “D1gg3r1” Luusua (PUBG – FaZe Clan)

Yllä mainittu lista kertoo jo itsessään, että suomalainen e-urheilu on laadukasta ja uusia nuoria nimiä nousee aina vain lisää. Vaikka suomalaisista joukkueista nousee vuosi vuoden jälkeen esiin samat vanhat nimet, uusia pelaajia ja eSports-tähtiä löytyy jatkuvasti. Mitä e-urheilua päätitkään seurata, kannattaa aina antaa tilaisuus suomalaisille e-urheilujoukkueille.

Leave a Reply

Your email address will not be published.