Mahdolliset Yllättäjät Tulevissa Jääkiekon MM-kisoissa

Pitkään ja hartaasti odotetut jääkiekon MM-kisat 2021 starttaavat vihdoin toukokuun loppupuolella, joka saa taatusti monet jääkiekkoa seuraavat penkkiurheilijat aktivoitumaan. MM-kisojen finaaliottelu tullaan pelaamaan 6. kesäkuuta Latvian Riikassa. Turnauksen lähestyessä spekulaatio eri joukkueiden menestyksestä ja mahdollisesta voittajasta käy yhä kuumempana. Koska vuoden 2020 kisat jäivät pitämättä, on tällä hetkellä Suomen Leijonilla yhä hallussaan viimeisimmän MM-voittajan titteli vuoden 2019 jääkiekon MM-kisoista, joka nostatti Suomessa valtavan kiekkohuuman Marko “Mörkö” Anttilan legendaaristen maalien siivittämänä.

Asetelma tänä vuonna on jälleen uusi ja kiekkomaailma odottaa mielenkiinnolla tulevaa. Tässä artikkelissa perehdytään tämänhetkisiin ennakkosuosikkeihin ja mahdollisiin mustaan hevosiin, jotka saattavat tänä vuonna nousta yllätysnimiksi.

Ennakkosuosikit samoja vuodesta toiseen

Vuoden 2021 jääkiekon MM-turnauksessa toisistaan tulevat ottamaan mittaa 16 joukkuetta, jotka jaetaan kahteen lohkoon. Neljä parasta joukkuetta kustakin ryhmästä etenee pudotuspeleihin ja semifinaaleista, kun taas kunkin ryhmän viimeiseksi sijoittunut maajoukkue lähetetään karsintaotteluihin taistelemaan paikastaan A-liigassa.

Kuten aina, myös tämän vuoden turnauksessa tietyt maat kantavat harteillaan ennakkosuosikin viittaa, joka näkyy jo nyt jääkiekon MM-kisat vedonlyönti -tilastoissa. Tuskin kellekään tulee yllätyksenä se, että Kanadan maajoukkue pärjää vuosi toisensa jälkeen erinomaisesti kisoissa ja jäi nipin napin hopealle edellisessä turnauksessa. Monet povaavatkin Kanadalle jälleen kerran mainiota kiekkomenestystä ja jopa kirkkainta mitalia.

Näiden kahden kiekkojätin ohella paikastaan maailmanmestariksi taistelevat muun muassa Suomi, Ruotsi ja Tsekki. Myös muun muassa Venäjä, jolla on nimissään kaikkein eniten maailmanmestaruuksia — peräti 27 kappaletta — on yksi tämän vuoden voittajasuosikeista. Odotuksia latistaa kuitenkin tällä hetkellä käytävä keskustelu siitä, tullaanko Venäjän tähtipelaajiin kuuluvaa Artemi Panarinia näkemään joukkueen riveissä lainkaan.

Ketkä ovat turnauksen mahdollisia mustia hevosia?

Kuten urheilun maailmassa yleensäkin, myös jääkiekossa nähdään joka vuosi yllätyksiä. Toisinaan harvemmin jääkiekkoilussa loistavatkin maat pärjäävät yllättävän hyvin, eikä niitä siksi tule aliarvioida. Monessa maajoukkueessa on vähintään yksi tähtipelaaja, joka voi hyvänä päivänä saada verkkoon montakin osumaa, tai vaihtoehtoisesti poikkeuksellisen kova maalivahti, jonka läpi on hankala saada yhtäkään kiekkoa.

Latvia

Yksi mahdollisista yllättäjistä tulevassa turnauksessa voisi olla isäntämaa Latvia. MM-turnaus käynnistyykin ensimmäisenä päivänä pelaavan Latvian kannalta jännittävästi, sillä vastassa on heti ensimmäisessä pelissä suuri ja mahtava Kanada. Latvia on kuitenkin parantanut tasoaan viime vuosina ja pistänyt hyvinkin kampoihin ennakkosuosikkeja vastaan. Tällä hetkellä Latvian maajoukkue sijoittuu maailman rankingissä 10. sijalle, joka ei ole lainkaan hullumpi saavutus maan väkiluvun huomioon ottaen.

Saksa

Toinen mahdollinen musta hevonen on Saksan joukkue, jota ei lasketa kiekkoeliittiin samalla tapaa kuin edellä mainittuja ennakkosuosikkeja. Tästä huolimatta Saksa on tällä hetkellä rangking-listalla sijalla 7. Vuodesta 2015 lähtien joukkue on parantanut peliään ja lähestyy jo kuuden parhaan joukkueen ryhmää. Saksan maajoukkue ei ole koskaan voittanut kansainvälistä jääkiekkoturnausta ja parhaimmillaankin saavuttanut hopeamitalin vuoden 2018 olympialaisissa. Voi kuitenkin olla, että kova harjoittelu palkitaan hyvällä sijoituksella tämänkertaisessa MM-turnauksessa.

Tanska

Tanska palasi vuonna 2003 MM-turnaukseen 54 vuoden tauon jälkeen, eikä joukkue ole suoriutunut peleissä hullummin. Monet muistavat Tampereella 2003 käydyn ottelun, jossa Tanska kukisti Yhdysvallat lukemin 5-2. Eräs Tanskan joukkueen vahvuuksista on ehdottomasti Jens Nielsen, jonka maalitilastot ovat vaikuttavaa katsottavaa. Vaikka harva uskoo Tanskan nousevan aivan kärkikahinoihin, voi tästä joukkueesta tiukan paikan tullen löytyä yllättävän paljon ruutia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.