Ketkä Ovat Voittajasuosikkeja Mestareiden Liigan ja Eurooppa Liigan Finaaleissa?

Mestareiden liigan ja Eurooppa liigan finaalit ovat jo aivan nurkan takana. Toukokuun 29. päivänä pelattavan Mestareiden liigan finaalissa kohtaavat englantilaiset Manchester City ja Chelsea. Toukokuun 26. päivä taas pelataan Eurooppa liigan finaali, jossa vastakkain asettuvat espanjalainen Villarreal ja englantilainen Manchester United. Tässä artikkelissa käymme läpi molemmat finaaliparit ja pohdimme eri näkökulmista sitä, kumpi joukkue tulee voittamaan kummankin ottelun.

Mestareiden liigan finaali

Mestareiden liigan finaali järjestetään toukokuun 29. päivä, ja siinä vastakkain asettuvat englantilaisjoukkueet Chelsea ja Manchester City. Vedonlyöntisivustojen näkökulmasta ennakkosuosikkina finaaliin lähtee Valioliigaa dominoinut Manchester City. Kertoimet Manchester Cityn voitolle pyörivät vedonlyöntisivustosta riippuen 2.00 ympärillä. Tähän verrattuna Chelsean kertoimet, jotka pyörivät noin 3.50 ympärillä.

Kertoimet Mestareiden liigan finaaliin ovat hieman erikoiset, mutta samaa aikaa ymmärrettävät. Materiaalin ja tämän kauden otteiden perusteella Manchester City vaikuttaa yhdeltä maailman parhaista joukkueista. Silti Manchester Cityn ja Chelsean keskeisistä otteluista vuonna 2021 kaksi on päättynyt Chelsean voittoon ja yksi Manchester Cityn voittoon. Tähän verrattuna selvästi matalammat kertoimet Manchester Citylle ovat hieman yllättävät.

Chelsea lähtee Mestareiden liigan finaaliin myös todella hyvässä vireessä. Heidän puikkoihin kuluvan vuoden tammikuun lopussa astui Thomas Tuchel, joka on nostanut seuran aivan uudelle tasolle. Viimeaikaisissa otteluissa Chelsea on pelannut erinomaisesti ja heidän alkukauden vaikeudet vaikuttavat nyt olevan täysin selätetty. Aiemmin heikossa vireessä olleet Timo Werner ja Kai Havertz ovat nousseet hiljalleen samalle tasolle, kuin millä he olivat aiemmilla kausilla Bundesligassa.

Mestareiden liigan finaali tulee olemaan todellinen jännitysnäytelmä. Kaksi erittäin kovavireistä englantilaista joukkuetta asettuvat vastakkain tämän jalkapallokauden loppuhuipentumassa. Koemme, että Manchester City lähtee otteluun ennakkosuosikin asemassa, mutta ero Chelsean ja Manchester Cityn välillä ei kuitenkaan ole aivan yhtä suuri, mitä vedonlyöntisivustojen kertoimet antavat ymmärtää.

Jos ero olisi näin suuri, ei Chelsea olisi onnistunut voittamaan kahta viimeistä näiden kahden joukkueen keskeisistä otteluista. Vaikka Manchester City lähteekin finaaliin ennakkosuosikin asemassa, voi tämän ottelun lopputulos kääntyä kumman tahansa joukkueen eduksi.

Eurooppa liigan finaali

Eurooppa liigan finaalissa vuonna 2021 kohtaavat espanjalainen Villarreal ja englantilainen Manchester United. Finaali tullaan pelaamaan 26. toukokuuta Puolan Gdanskissa, jonka oli tarkoitus isännöidä jo edellisen vuoden Eurooppa liigan finaali.

Ennakkoon voidaan sanoa, että poikkeuksetta kaikki vedonlyöntisivustot pitävät finaalin ehdottomana ennakkosuosikkina Manchester Unitedia. Lähes jokainen vedonlyöntisivusto antaa Villarrealille kertoimeksi vähintään 4.00, kun Manchester Unitedilla kertoimet ovat pääsääntöisesti alle 2.00. Kaikki ennakkosuosikin paineet ovat siis Manchester Unitedin harteilla, mutta tämä tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että Villarrealilla on nyt entistä suurempi mahdollisuus yllättää.

Viimeaikaisten suoritusten perusteella Villarreal on heikommassa vireessä kuin Manchester United. He ovat La Ligan sijalla seitsemän, ja viimeaikaisista liiga-otteluista he ovat hävinneet enemmän kuin voittaneet. Manchester United on kirjoitushetkellä Valioliigan sijalla kaksi, ja tulee hyvin todennäköisesti myös pitämään kyseisen sijoituksensa kauden päätteeksi.

Viimeaikaisista otteista paistaa otteluruuhkan tuomat paineet, mutta suoritukset ovat silti olleet kelvollisia ja suurimmasta osasta otteluista he ovat lähteneet pois voitto kainalossa.

Eurooppa liigan finaali tulee ehdottomasti olemaan tiukka, siitä ei ole kahta sanaa. Finaalissa mitä vain voi tapahtua, mutta viimeaikaisten suoritusten sekä joukkueiden pelaajien laadun ja määrän vuoksi koemme Manchester Unitedin olevan selvä ennakkosuosikki tässä otteluparissa. Tästä huolimatta kannattaa muistaa, että Villarreal on joukkue, joka pystyy yllätyksiin loistavien yksilöiden, ryhmähengen ja kurinalaisen puolustamisen ansiosta.

Vedonlyönti finaaleista

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji vedonlyönnin näkökulmasta. Mestareiden liigan ja Eurooppa liigan finaalit ovat jalkapallokauden huipentuma seurajoukkueiden osalta, joten ne tulevat ehdottomasti olemaan yksiä vuoden suurimmista tapahtumista vedonlyönnin osalta. Suoraan sanottuna kyseessä ovat kaksi niin suurta ottelua, että varmasti jokainen vedonlyöntisivusto tarjoaa vedonlyöntikohteita näistä otteluista.

Parhaat vedonlyöntisivustot tulevat tarjoamaan näistä kahdesta finaalista useita erillisiä vedonlyöntikohteita. Näihin lukeutuvat tietenkin yleisimmät vedonlyöntikohteet, eli kumpi joukkue voittaa ottelun ja mikä tulee olemaan ottelun lopputulos. Lisäksi on plussaa, jos vedonlyöntisivusto tarjoaa otteluihin mahdollisuuden tasoitusvedolle ja live-vedonlyöntiin. Live-vedonlyönnissä on usein mahdollista lyödä vetoa seuraavasta maalintekijästä, kulmapotkujen määrästä, milloin seuraava maali syntyy, kuka saa seuraavan kortin ja monesta muusta asiasta yksittäisen ottelun sisällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *