Jalkapalloseurat ja pelaajat tutkivat NFT-markkinapaikkaa

Lohkoketjuteknologian käyttöönotto ja NFT-markkinapaikan hyödyntäminen on nopeaa eri toimialoilla, mutta näyttää siltä, että urheiluala on itse asiassa se, joka on nopeimmin mukana tässä muutoksessa. Olemassa on lukuisia tekijöitä, jotka ovat vaikuttaneet tähän lisääntyneeseen käyttöön, ja tuotteiden keräily suosikkijoukkueelta tai -pelaajalta on yksi suosituimmista.

Mutta mikä todella tukee kasvua, on NTF:n, eli ei-korvattavissa oleva token, luominen ja fanien tokenien määrässä on näkynyt huimaa nousua, kun he hankkivat ammattilaisurheilijoiden keräilytuotteita. Tämä näkyy lähinnä Amerikassa, jossa urheilujoukkueita pidetään suuressa arvossa, mutta se on nousussa myös muualla maailmassa.

Mikä on NFT-markkinapaikka?

NFT Marketplace on verkkosivusto, jossa voit käydä kauppaa NFT:lla.  OpenSea, SuperRare ja Rarible ovat kolme yleisimmin keskusteltua markkinapaikkaa, joissa voit ostaa tai myydä näitä keräiltäviä digitaalisia hyödykkeitä eri syistä. OpenSea sanoo olevansa suurin NFT-markkinapaikka.

SuperRare pyrkii tarjoamaan parhaan kokemuksen niille, jotka haluavat käydä kauppaa single edition -kohteilla ja Rarible ylpeänä kuvailee itseään “community owned”, eli yhteisön omistuksessa. Se on myös muita keskittyneempi taiteeseen.

NFT tulee sanoista ”non-fungible token”, joka on digitaalinen token ja eräänlainen kryptovaluutta, kuten Bitcoin tai Ethereum. Mutta NFT on uniikki, eikä sitä voida vaihtaa, toisin kuin tavallista kolikkoa Bitcoin-lohkoketjussa.

Kaupankäynti osakkeilla ja kaupankäynti NFT-markkinapaikan kautta

NFT-markkinapaikoilla kuka tahansa voi luoda sisältöä ja myydä tuotteitaan suoraan ostajille. Voit rekisteröityä joko ostajana tai myyjänä tai molempina ja aloittaa kaupankäynnin heti. Ennen kuin aloitat NFT:n kanssa, suosittelemme tekemään saman määrän tutkimusta kuin tutkisit osakkeiden ostamista aloittelijana. Etsi luotettava sivusto ja lue aiheesta.

Et tarvitse mitään erityistä taitoa aloittaaksesi, voit esimerkiksi yrittää myydä itse tekemäsi piirustuksen – myyntiin liittyviä ohjeita ei todellakaan ole. Nämä markkinapaikat toimivat pitkälti samalla tavalla kuin osakealustat, joiden hinnat liikkuvat molempiin suuntiin, joten on viisasta tehdä muutamia tarkistuksia.

Taiteilijat ovat myyneet alkuperäisiä taideteoksiaan faneille ja ostajat ovat maksaneet silmiä vetistäviä summia. Beeple-nimisen artistin kallein taideteos, The First 5000 days, myytiin 69,3 miljoonalla dollarilla maaliskuussa 2021. Ensimmäinen tarjous tästä tuotteesta oli vain 100 dollaria – joten älä masennu, jos piirtämäsi töherrykset eivät heti hyppää valtaviin summiin!

Aitous NFT-markkinapaikassa

Saatavilla on laaja valikoima aineellisia ja aineettomia kohteita, kuten urheilutapahtumien kohokohdista digitaaliseen taiteeseen ja virtuaalisiin kiinteistöihin markkinoilla. Paras ja näkyvin osa on sen aitous, koska NFT on ainutlaatuinen ja sisältää tietoa, joka voidaan todentaa lohkoketjuverkossa.

Kaikki ostetut tuotteet voidaan todentaa aitouden puolesta ja jäljittää takaisin alkuperäiseen liikkeeseenlaskijaan käyttäen lohkoketjualustaa, jossa NFT-markkinapaikka luotiin. Tämä vaihe poistaa kolmannen osapuolen vahvistuksen tarpeen.

NFT:t ovat kasvattaneet merkitystään vuosien varrella, koska ne voivat tallentaa paljon tietoa, nostaa sen puhtaan valuutan yläpuolelle ja tuoda sen koko maailman ulottuville. Digitaalinen taide, tai mikä tahansa ainutlaatuinen tai arvokas voidaan tallentaa NFT:n kanssa.

Esimerkki NFT-markkinapaikasta

Yksi esimerkki NFT:n käytöstä on Sorare. Yritys on jalkapallon fantasialiiga, joka hyödyntää NFT:tä ydinohjelmistossaan. Se on erittäin onnistunut hanke, joka on houkutellut kumppanuuksia yli sadalta jalkapallojoukkueelta.

Joukkuesopimusten ohella ne ovat myös yhdistyneet yksittäisten pelaajien kanssa Major League Soccer Associationin kautta. Yli seitsemänsataa on suostunut sopimuksiin, jotka mahdollistavat niiden kaltaisuuksien kaupankäynnin Sorare-alustalla. Tämän sovelluksen avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä erilaisia digitaalisia kohteita, kuten jalkapalloilijakortteja, jotka ovat ainutlaatuisia.

Tärkeimmät päätelmät

Näyttää siltä, että NFT-markkinapaikka on yhä kasvamassa ja se saa paljon huomiota eri aloilta, joille se on astumassa. Oikeiden suunnitelmien avulla on mahdollista loistaa liiketoiminnassa ja kerätä huomattava määrä rahaa urheilualalle tätä tekniikkaa hyödyntäen.

Kryptovaluuttoja seuraamalla saatamme hyvinkin nähdä säännöllisiä nousuja ja laskuja hinnoissa, joita ihmiset ovat valmiita maksamaan NFT:stä. Saatamme myös nähdä, että kiinnostus NFT:tä kohtaan kaiken kaikkiaan vähenee ajan kuluessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.