Euro 2020 Häämöttää — Ketkä Ovat Voittajasuosikkeja?

Kuumeisesti odotetut jalkapallon EM-kisat lähestyvät kovaa vauhtia. Kansainvälisen jalkapalloilun toiseksi suurin turnaus kerää valtavasti huomiota osakseen ja etenkin kun sen järjestämistä on lykätty vuodella, ovat monet penkkiurheilijat ja tietysti jalkapalloilijat itsekin jo enemmän kuin valmiita suureen koitokseen.

Kuten minkä tahansa suurta mielenkiintoa herättävän urheilukisan alla, myös Euro 2020 -turnauksen lähestyessä pohditaan Guts vedonlyönti -sivustoilla kuumeisesti sitä, millä joukkueilla on tänä vuonna kaikkein suurimmat todennäköisyydet voittaa. Tällä hetkellä viimeisintä mestaruustitteliä nimissään kantaa Portugali, joka kukisti vastustajansa Ranskan Euro 2016 -finaaliottelussa. Ennakkosuosikeiksi on nostettu kevään mittaan kuitenkin useita muitakin joukkueita, joilta saattaa kiperissä paikoissa löytyä riittävästi ruutia voittoon. Seuraavaksi perehdytään tämän hetken kuumimpiin voittajasuosikkeihin.

Kotikenttäedusta nauttiva Englanti

Englannin joukkue on elänyt vuosikausia hiljaiseloa, eikä se ole onnistunut nousemaan kärkikahinoihin kovasta yrityksestä huolimatta. Tällä kertaa joukkueen etuna pidetään kuitenkin nuorta ikää ja innokkuutta. Vuoden 2018 MM-kisoihin Gareth Southgaten luotsaama joukkue suuntasi vähäisin odotuksin, mutta se onnistui kuitenkin selvittämään tiensä semifinaaliin.

Pitkälti samoista pelaajista koostuva joukkue suuntaa Euro 2020 -kisoihin optimistisin mielin. Jadon Sanchonin ja Jack Grealishin kaltaiset pelaajat ovat nyt todella kuumia nimiä jalkapalloilun maailmassa. Englannin eduksi voidaan laskea myös kotikenttäetu, sillä useimmat joukkueen otteluista pelataan Englannissa. Moni povaa, että vaikkei menestystä saataisikaan tämänkertaisista kisoista, on Englannin maajoukkueella edessään lupaavia turnauksia tähtipelaajien nuoren iän ansiosta.

MM-tittelin nimiinsä napannut Ranska

Maailmanmestaruuden voittanutta Ranskaa pidetään Englannin ohella yhtenä Euro 2020 -turnauksen voittajasuosikeista. Joukkueesta löytyy useita eritäin lahjakkaita ja taitavia pelaajia, jotka epäilemättä janoavat nimiinsä MM-mestaruuden lisäksi myös EM-titteliä samaan tapaan kuin vuosina 1998 ja 2000.

Ranskan riveistä löytyvät tänä vuonna Antoine Griezmann ja Kylian Mbappe, joita pidetään eräinä Euroopan pelätyimmistä hyökkääjistä. Ranskalle haasteeksi saattaa muodostua se, ettei sen kotikentillä pelata tällä kertaa yhtäkään ottelua, vaan se joutuu kohtaamaan vastustajansa joko vieraskentällä tai neutraalilla pelikentällä.

Kokeneet pelaajat pystyvät todennäköisesti pitämään pään kylmänä, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka ranskalaisten lopulta käy.

Yllättävän vahva Belgia

Belgian joukkue selvitti tiensä kolmanneksi MM-kisoissa vuonna 2018, ja monet asiantuntijat uumoilevat sen nousevan vähintäänkin samalle tasolle myös kesän EM-turnauksessa. Belgian joukkuetta pidetään yhtenä tämän vuoden vahvimmista ja taktisimmista. Sen riveissä on useita erittäin taitavia pelaajia aina Eden Hazardista Dries Mertensiin, mutta aivan erityisesti odotukset kohdistuvat maalintekijänä tunnetuksi tulleeseen Romelu Lukakuun. Kun soppaan lisätään vielä keskikentällä pelaava Jan Vertonghen sekä maalia puolustava Thibaut Courtois, muodostavat kaikki yhdessä mahdollisesti voittavista aineksista koostuvan reseptin.

Ketkä ovat turnauksen mustia hevosia?

Vaikka vedonlyöntisivustoilla matalimmat kertoimet löytyvät yllä mainittujen ennakkosuosikkien kohdalta, ei se tarkoita sitä, etteikö näissä kisoissa nähtäisi yllätyksiä. Turnaukseen osallistuu monia muitakin mielenkiintoisia joukkueita, joilla on voittopotentiaalia.

Suomalaiset toivovat tietysti Suomen Huuhkajien nousua kärkikahinoihin, mutta sen lisäksi kannattaa pitää silmällä esimerkiksi Turkkia, joka onnistui hiljattain kukistamaan Hollannin MM-karsinnoissa. Hollannille osui Euro 2020 -turnaukseen mieluinen lohko ja sen uumoillaankin etenevän helposti pudotuspeleissä. Espanja on kamppaillut jo pitkään menestyksestä suurissa turnauksissa sitten Euro 2012 -voittonsa, mutta tästäkin huolimatta Luis Enriquen valmentaman joukkueen menestykseen uskotaan ainakin vedonlyöjien keskuudessa.

Kaikkein kovimpana lohkona pidetään tänä vuonna kuitenkin F-lohkoa, jossa pelaavat Saksa, Ranska, Portugali ja Unkari. Näin kovan asetelman myötä jää todellakin nähtäväksi, mikä joukkue onnistuu lopulta selvittämään tiensä jatkoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *